مراقبت پوست

از بین بردن جای جوش

از بین بردن جای جوش

همه کسانی که پوست مستعد جوش و آکنه دارند، قطعا این امر مهم را به خوبی می‌دانند، برای درمان ریشه‌ای جوش، به طور همزمان باید روی جلوگیری از ایجاد جوش جدید و از بین بردن جای جوش‌های قبلی تمرکز کنند.

از بین بردن و خلاصی از شر آکنه‌ها گاهی ممکن است سخت و زمان‌بر باشد. بنابراین اولین قدم برای از بین بردن جوش و جای جوش، تعیین منشا و علت آن است؛ این دلایل می‌تواند ناشی از نوسانات هورمونی، استرس، تغذیه و عدم رعایت بهداشت باشد.

شما هم حتما تا به حال در این موقعیت دردناک قرار گرفته‌اید که در یک روز خاص، حیرت زده در آینه نگاه کرده و یک جوش در بدترین موقعیت صورت خود مشاهده می‌کنید. کمک گرفتن از لوازم آرایشی شاید بتواند تا حدودی موثر باشد، اما کمتر زمانی یکدستی و صافی پوست به حد ایده آل ایجاد می‌شود. در این شرایط باید به دنبال درمان اورژانسی جوش صورت بوده و برای از بین بردن جای جوش، از تکنیک ‌های خاصی استفاده کنید.

خبر خوب این است که روش‌های مختلفی برای درمان جوش در یک شب وجود دارد و در صورتی که به موقع این تکنیک‌ها را به کار بگیرید، احتمالا موفق خواهید شد تا جوش و جای آن را خیلی زود، به کلی از روی پوست خود محو کنید.

جای جوش یکی از شایع ترین مشکلات پوستی است. علت ایجاد جوش ممکن است به دلایل متفاوتی از جمله عادت غذایی نامناسب، مشکلات عصبی، تغییرات غددی، نوع پوست، بهداشت نامناسب، هورمون‌های بدن، برخی بیماری‌ها، مشکلات ارثی، مصرف برخی مواد غذایی و … بستگی داشته باشد. هر کسی که به جوش‌های پوستی مبتلا شود، در خطر ابتلا به‌ جای جوش نیز قرار دارد. با افزایش سن، جای جوش‌ها معمولاً واضح‌تر دیده می‌شوند؛ چراکه پوست، کلاژن خود را از دست می‌دهد

علل و انواع جای جوش

جوش‌ها انواع مختلفی داشته و بنا بر علت‌های متفاوتی ظاهر می‌شوند. از علت‌های ایجاد جوش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

ترشح چربی بیش از حد

پوست هر فرد شامل چندین لایه پوستی است که چربی تولید کرده و از طریق منافذ موجود به سطح پوست منتقل می‌شود. اگر چربی بیش از حدی توسط غدد زیر پوستی ترشح شود، می‌تواند به انسداد منافذ و در نتیجه به جای جوش منجر شود.

التهاب پوست

التهاب‌های پوستی به علت وجود باکتری‌ها روی سطح پوست، ویروس‌ها، قارچ‌ها و غیره ممکن است رخ دهد. این التهاب ممکن است باعث انسداد منافذ پوست شود و جای جوش‌ها را به وجود آورد.

عوامل خارجی

عواملی مانند آلودگی هوا شدید، استفاده از مواد آرایشی ناسالم و بی نام و نشان، همچنین تماس مستقیم با مواد شیمیایی می‌تواند به پوست آسیب بزند و در نتیجه به جای جوش منجر شود.

تغذیه نامناسب

مصرف شیرینی‌جات و تنقلات، آجیل‌ها و غذاهای چرب همچنین خوردن بیش از حد گرمی‌جات ممکن است باعث افزایش ترشح چربی در پوست شود و جای جوش را به وجود آورد.

تمامی علت‌های نام برده شده سبب ظاهر شدن جوش روی صورت و بدن می‌شوند. برای از بین بردن جوش‌ها و انجام خدمات پاکسازی پوست در کمترین زمان در قدم اول باید علت جوش مشخص شود. با پیدا کردن علت ایجاد جوش می‌توان راه‌های درمان سریع تر را به راحتی پیدا کرد.

یکی از دغدغه‌های افراد علاوه بر از بین بردن جوش، پاک کردن و از بین بردن لک و آثار به جا مانده از جوش است. اسکار جوش در حقیقت آثاری است که بعد از اینکه جوش‌ها از بین رفتند، روی صورت به جای می‌ماند. پس از ایجاد جوش منافذ پوست به دلیل تجمع چربی بسته می‌شوند؛ در نتیجه کلاژن سازی سطح پوست متوقف شده و باعث ایجاد اسکار جوش می‌گردد.

از بین بردن جای جوش
از بین بردن جای جوش در چند ثانیه با روغن زیتون و ژل آلوئه ورا

اگر روی پوست خود جای باقی مانده جوش را می بینید که آزاردهنده بوده و زیبایی شما را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است، می‌توانید از روغن زیتون یا ژل آلوئه ورا برای برطرف ساختن آن استفاده کنید. کافی است که مقدار ژل آلوئه ورا یا روغن زیتون را روی محلی که جای جوش بوده و قرمز یا به هر شکلی ناخوشایند است، زده و بگذارید چند ساعت بماند.

حتی می‌توانید این روغن یا ژل را پیش از خواب روی پوست خود زده و طوری بخوابید که تا صبح اثر آن روی صورت شما باقی بماند. به این شکل صبح روز بعد، اثری از قرمزی جای جوش نخواهید دید.

از بین بردن قرمزی جای جوش

برای از بین بردن قرمزی جای جوش، از ترکیب دارچین و عسل استفاده کنید. کافی است که یک قاشق چایخوری عسل را با نصف قاشق چایخوری دارچین مخلوط ساخته و یک ماده کرمی درست کنید. از این ماده روی محل‌های قرمز جای جوش زده و بگذارید چند ساعت بماند. پس از آن صورت خود را شستشو داده و از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. این روش درمان سریع جای جوش، کمک میکند که ضمن برطرف شدن قرمزی روی پوست شما، زمینه بروز جوش و آکنه‌های بعدی نیز به حداقل برسد.

ماسک‌های خانگی برای از بین بردن جای جوش

درمان جوش‌های روتین دوره نوجوانی و جوانی دو خط درمان مهم (جلوگیری از ایجاد جوش و از بین بردن جای جوش) دارد و برای هرکدام از آنها باید ماسک‌های مناسب را برگزید و استفاده کرد. قبل از معرفی ماسک‌های خانگی، لازم است چند نکته را رعایت کنید تا راهکار درمانی شما بهترین نتیجه ممکن را در پی داشته باشد:

اول اینکه، وجود جوش در هر قسمت صورت علت خاصی دارد و در حین استفاده از ماسک مناسب برای مقابله و ریشه کن کردنشان باید منشا آن را پیدا کرده و به درمان داخلی نیز بپردازید. در این راستا:

جوش ناحیه پیشانی: مشکلات گوارشی و تغذیه‌ای

جوش ناحیه گونه: آلودگی و عفونت باکتریایی محیطی

جوش ناحیه چانه و فک پایین: مشکلات هورمونی

و جوش روی بینی:به  وجود چربی و روغن اضافه در رژیم غذایی و یا محصولات پوستی

اشاره دارند.

و نکته دوم، استفاده بیش از حد و غلیظ‌تر یا افزودن مقدار بیشتر مواد به ماسک، هیچ تاثیری بر افزایش شدت اثر آنها در بهبودی پوست شما نخواهد داشت و چه بسا باعث ایجاد عوارض جانبی هم بشوند.

نکته مهم بعدی این است که، هر روز از یک ماسک به خصوص برای پوست صورتتان استفاده نکنید، سعی کنید با توجه به مشکلات و نیازهای پوستی خود، چند ماسک مختلف را در طول هفته روی پوستتان امتحان کنید تا تاثیر بیشتر و بهتری داشته باشند و زودتر به نتیجه دلخواهتان برسید.

و در نهایت، قبل از مصرف هرکدام از ماسک‌ها، چه به صورت خانگی و چه به صورت آماده و شیمیایی، مقدار کمی از آن را روی قسمت کوچکی از پوست خود امتحان کنید تا از عدم حساسیت به مواد موجود در ماسک اطمینان حاصل نمایید.

از بین بردن جای جوش با درمان خانگی

ماسک سرکه سیب

سرکه سیب ماده‌ای ارگانیک و پرخاصیت است و دارای اسیدهای آلی لازم برای از بین بردن باکتری‌ها و قارچ‌های پوستی می‌باشد. این ماده به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته می‌شود و می‌تواند منافذ پوستی را به طور عمیق از وجود هرگونه باکتری و ارگانیسم آلودگی‌زا پاک کند. همچنین از التهابات پوستی که در اثر وجود جوش و آکنه ایجاد شده نیز می‌کاهد و ماده‌ای موثر در از بین بردن جای جوش با درمان خانگی به حساب می‌آید.

برای استفاده از سرکه سیب به عنوان ماسک ضد جوش، دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را با دو قاشق غذا خوری آب در یک ظرف تمیز مخلوط کنید و با استفاده از پنبه، مقداری از آن را روی پوست خود بمالید و اجازه دهید 5 دقیقه روی پوستتان بماند و سپس آبکشی کنید. احساس سوزش در استفاده از ماسک سرکه سیب امری طبیعی است و لازم نیست نگران آن باشید. استفاده از این ماسک به صورت روزانه تا رسیدن به نتیجه دلخواه توصیه می‌شود.

گوجه فرنگی و زردچوبه

گوجه فرنگی از مواد طبیعی است که خاصیت ضد لک و آنتی اکسیدان فوق العاده ای دارد. زردچوبه نیز از جمله مواد آنتی اکسیدان و ضد التهاب بسیار قوی است که استفاده صحیح و به جا از آن برای درمان مشکلات پوستی بسیار مفید واقع می‌شود.

دستور ساخت این ماسک به این صورت است: ابتدا یک گوجه قرمز و رسیده را انتخاب کنید و پوست آن را بگیرید و با استفاده از میکسر یا چنگال نیمی از آن را له کنید و در یک ظرف تمیز بریزید و مقدار یک سوم قاشق چای خوری زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. ترکیب آماده را با استفاده از پد ماسک، روی جوش‌ها و لک‌های به جا مانده از آن بگذارید و 20 تا 30 دقیقه صبر کنید و سپس بشویید. استفاده از این ماسک هفته‌ای دو تا سه بار برای اثرگذاری هرچه بیشتر توصیه می‌شود.

سفیده تخم مرغ و آبلیمو

سفیده تخم مرغ منبعی سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است و استفاده مستقیم آن بر روی پوست باعث تقویت و تغذیه سلول‌های پوستی می‌شود. از طرف دیگر وجود آبلیمو در این ماسک، به آن خاصیت آنتی باکتریال و ضد لک نیز می‌بخشد و فرمولاسیونی خارق‌العاده را برای رفع مشکلات پوست شما به وجود می‌آورد.

برای ساخت این ترکیب شگفت انگیز، یک تخم مرغ را بشکنید و زرده و سفیده آن را جدا کنید. سفیده تخم مرغ را به ظرف تمیزی منتقل کنید و با استفاده از چنگال یا همزن خوب بزنید تا کف کند و در آخر نصف یک لیمو سبز را به آن اضافه کنید و به خوبی مخلوط نمایید تا یکدست شود. حال توسط یک پد ماسک تمیز، مخلوط آماده را روی پوستتان بمالید و اجازه دهید 20 تا 30 دقیقه بماند و سپس بشویید. استفاده از این ماسک هفته‌ای یک تا دو بار توصیه می‌شود.

ماسک سیب زمینی و ماست

سیب زمینی ماده‌ای سرشار از نشاسته است و استفاده مستمر از آن سبب کاهش منافذ باز پوستی می‌شود و با خاصیت روشن کنندگی خود، لک‌های قرمز و قهوه‌ای به جا مانده از جوش‌های قدیمی را کمرنگ و محو می‌کند. ماست هم ضد التهاب بسیار قوی‌ بوده و به علت دارا بودن اسید لاکتیک در فرمولاسیون خود، آنتی باکتریال طبیعی و موثر نیز به حساب می‌آید.

تهیه این ماسک بسیار راحت بوده و کافی است یک سیب زمینی کوچک را انتخاب کنید و پوست بگیرید و در ظرفی تمیز آن را به ریزترین حالت ممکن رنده کنید.

در این مرحله دقت کنید آب سیب زمینی را دور نریزید، چرا که بیشتر نشاسته مورد نیاز ما برای ساخت این ماسک، در آب سیب زمینی می‌ماند. سپس یک تا دو قاشق غذا خوری ماست کم چرب را نیز به سیب زمینی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود.

در مرحله آخر با استفاده از پد ماسک، ترکیب به دست آمده را روی پوستتان بمالید و 20 تا 30 دقیقه صبر کنید و سپس به خوبی بشویید. برای از بین بردن سیاهی دور چشم نیز می‌توانید دو لایه نازک از سیب زمینی را با استفاده از چاقو جدا کنید و حین استفاده از این ماسک، آنها را روی چشم خود بگذارید. استفاده از ماسک سیب زمینی هفته‌ای دو تا سه مرتبه برای حصول بهترین نتیجه توصیه می‌شود.

چگونه پوست صورت روشن داشته باشیم؟
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *